Nieuwbouw Schravenlant Schiedam

In opdracht van de Gemeente Schiedam maakte Dubbelklik een film over de nieuwbouw van Scholengemeenschap Schravenlant in Schiedam. De school wordt gebouwd volgens het 'Cradle to Cradle' principe. De leerlingen hebben vanaf het begin af aan inspraak gehad en dat is uniek voor (in ieder geval) Nederland. Dit project is een landelijke pilot voor deze manier van bouwen!
Voor deze film hebben we o.a. opnames gemaakt van een bijeenkomst van één van de grondleggers van het Cradle to Cradle principe: Dr. Michael Braungart met leerlingen van Schravenlant. Ook maakten we opnames bij het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen Rotterdam (ICDUBO) waar op 19 november 2010 een unieke bijeenkomst plaats vond: leveranciers, architect, leerkrachten en adviesbureau HEVO brainstormden over materialen en toepassingen voor Cradle to Cradle bouwen. 

Ook filmden we daar waar de leerlingen van Schravenlant op excursie waren geweest: bij DWA, NME en WORM (met architect Césare Peeren van 2012 Architecten Rotterdam) en adviesbureau Royal Haskoning.

Om te laten zien hoeveel afval er geproduceerd wordt maakten we ook opnames bij de AVR (Afval Verwerking Rijnmond) en de milieustraat van de Irado.
Geproduceerd door http://www.dubbelklik.nl in opdracht van de gemeente Schiedam. ZIe voor informatie de projectpagina:http://www.dubbelklik.nl/nieuws/cradle-to-cradle
copyright: Dubbelklik.nl

Explore related items

Based on keywords