Save the date for the C2C Bouwgroep event about materialpaspoorts

Event

The C2C Bouwgroep organizes their yearly event in IcDuBO (Rotterdam - The Netherlands) on friday october 4th.

More information in Dutch:

Seminar & debat: ‘De zin en onzin van materiaalpaspoorten’

Op vrijdag 4 oktober 2019 organiseert de Cradle to Cradle bouwgroep een uniek seminar & deabat voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouw professionals. Deelnemers worden deze ochtend meegenomen in de wereld van de Materiaal Paspoorten en het circulair en gezond bouwen.

Het paspoort

Materiaal Paspoorten geven bouwmaterialen een ‘identiteit’. Het doel van de paspoorten is om waarde te genereren door de mogelijkheden en waarde voor hergebruik en recycling van producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen en op het juiste moment. Daarnaast kunnen materiaalpaspoorten meer inzicht geven in content van het materiaal en of deze gezond en veilig is. Het materialenpaspoort krijgt niet voor niets steeds meer bekendheid, het aantal bedrijven dat hierin investeert, wordt groter omdat circulariteit tegenwoordig steeds meer op de voorgrond komt in aanloop naar een volledig circulaire economie in 2015.

Tijdens het seminar leert u de verschillende materiaal paspoorten kennen, en kunt u bepalen hoe deze in te zetten in uw project(en).


Het debat

Is het materialen paspoort het juiste instrument voor uw project? Of het juiste instrument voor het ‘borgen’ van een circulair bouwproject? We vragen dit aan diverse bouwprofessionals en gaan samen met de gastsprekers en met  u in debat over de voor- maar wellicht ook de nadelen van het paspoort. De weg naar een circulaire economie is een leerweg die we samen in moeten slaan, en waar gezamenlijke kennis en ervaring ons weer een stap verder brengen.

Interesse in materialen paspoorten? Meedoen aan het debat? Inschrijven is mogelijk vanaf volgende week via deze website: https://c2cbouwgroep.nl/event/c2c-bouwgroep-c2c-materiaal-paspoorten/

Wilt u een seintje krijgen als u zich kunt inschrijven? Mail dan naar eva@c2cexpolab.eu

 

Het programma:

De sprekers op deze dag zijn oa Madaster, EPEA, Circuliar IQ, Cradle to Cradle bouwgroep, Van Wijnen bouw, Montea Vastgoed en ingenieursbureau Sweco. Het debat zal worden geleid door Maarten Bouwhuis, Maarten is een veel gevraagd dagvoorzitter, debatleider en is hij presentator bij BNR Nieuwsradio.

 

 (voorlopige programma)

09:30

09:45

welkom & Introductie

09:45

10:00

Pitch Madaster

10:00

10:15

Pitch Circular IQ

10:15

10:30

Pitch EPEA

10:30

10:45

Bouwgroep

10:45

11:15

PAUZE

11:15

11:30

Panel Montea

11:30

11:45

Panel Sweco

11:45

12:00

Panel van Wijnen

12:00

12:45

Debat

12:45

13:00

afsluiting

13:00

14:00

Lunch

Explore related items

Based on keywords